SUOMENLAPINKOIRAN PENTUJA ODOTETTAVISSA ELOKUUSSA 2024

FI MVA FI VMVA NO MVA EE MVA Lapinlauhan Oula Okta Otonpoika

Synt. 2015

HD B/B, ED 0/0

Silmät terveet 04.11.2023

PRCD-pra kantaja

Pompe vapaa vanhempien perusteella

DM terve

Fjällvallarens Dokka

synt. 2017

HD B/B, ED 0/0

Selkä LTV0 SP0

Silmät terveet 03.04.2024 

PRCD-pra vapaa vanhempien perusteella 

Pompe vapaa

Luonnetestattu 58 p. saatesanoilla: ”Pitkään jatkuneessa ääritilanteessa paineistuu, mutta on niin kova, ettei muista epämukavia tilanteita.”

Yhdistelmän sukutaulu täällä.

Oula on vilkas sekä eloisa ja todella kiltti uros myös urosten seurassa. Irma on aikamoinen elohiiri, mutta helposti koulutettavissa ja aina valmiina tekemään.

Yhdistelmälle ei ole haettu jalostustoimikunnan hyväksyntää siksi, että narttu on 6-vuotias ensisynnyttäjä eikä sellainen voi saada jalostustoimikunnan hyväksyntää. Yhdistelmä täyttää suomenlapinkoirien jalostussuosituskriteerit.

**********

Meillä pennut ovat ihmisten parissa heti syntymästä lähtien, eikä meillä ole erillisiä kenneltiloja.

Pennut luovutetaan hyviin koteihin 7 viikon iässä tai myöhemmin, madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirulla tunnistusmerkittyinä ja rekisteröityinä. Pennut tottuvat normaaleihin kodin ääniin, käsittelyyn, kynsien leikkuuseen, autoiluun, vieraisiin koiriin sekä ihmisiin. Pennut opettelevat ulkoilua omalla pihalla, jossa harjoitellaan myös luoksetuloa. Pennun mukana tulee kattava pentupaketti.

Mikäli olet kiinnostunut pennusta, ota yhteyttä sähköpostilla. Tutustun tuleviin koteihin mielellään hyvissä ajoin ennen pentujen luovutusta. Pentujen kysyjiltä toivon kattavaa esittelyä itsestä, perheestä ja koirakokemuksesta. Kerro yhteydenotossasi esimerkiksi:

  • koirahistoriastasi eli nykyisistä ja edesmenneistä koiristasi
  • mitä tiedät rodusta ja onko sinulla ollut tämän rotuista ennen. Mitä muita rotuja olet harkinnut
  • mitä aiot koiran kanssa tehdä tai harrastaa. Etsitkö esimerkiksi ensisijaisesti aktiivista kotikoiraa vai johonkin tiettyyn lajiin soveltuvaa pentua
  • mitä ominaisuuksia tarkemmin toivot pennultasi: aktiivisuustaso, draivi jne. Haluatko koiran, joka kaipaa jatkuvasti tekemistä vai enemmänkin kainalossa viihtyvän yksilön
  • kuinka olet valmistautunut pennun tuloon. Miten tulet järjestämään arkesi koiran ollessa pentu
  • etsitkö narttua vai urosta
  • lenkkeilymaastoista
  • miten löysit meidät
  • muita kysymyksiä ja kommentteja